Nieuws & Recepten

De eerste varkens op weg in het varkensvoedselbos

04-07-2017

Begin dit jaar gingen dan eindelijk de eerste boompjes de grond in voor het varkensparadijs en de eerste varkens lekker naar buiten. Deze lopen er nog steeds en worden stukje bij beetje groter. Nu bijna zes maanden oud en volop genietend van het buitenleven.  Een andere belangrijke stap is er gemaakt op het gebied van de regelgeving. Biologisch geteelde bomen zijn niet allemaal te verkrijgen. Daarom is er bij Skal (de controlerende instantie van de biologische regelgeving) ontheffing aangevraagd en gekregen. Dit betekent dat aankomende herfst verder gegaan kan worden met de aanplant en verdere transformatie van het erf. 

 
Fijne habitat

Behalve het creëren van een fijne habitat voor de varkens, Is er ook aandacht voor wat er op het (varkens-) menu staat. Onlangs zijn de eerste alternatieve voedselbronnen gezaaid, rode bieten en chicorei. Na beregening in de afgelopen droge periode, is een wiedploeg erdoor geweest om het eerste onkruid eruit de halen. Ook bij huis is er wat gezaaid en komen de eerste plantjes boven.

Boerin Nieske; “Dit maakt mij wel een beetje trots, dat we dit straks aan de varkens kunnen voeren. Stap je voor stapje komen we verder en dat terwijl het dagelijks werk, gezin, huishouden en sociale leven gewoon doorgaat. Alles met het doel om een smaakvol en kwalitatief goed stukje varkensvlees op uw bord te krijgen. Het maakt mij trots dat ik me hier elke dag voor in mag zetten, geïnteresseerde mensen mag ontmoeten en deze voor even deel kan laten maken van ons bedrijf en ambities.  

footerbg
bestellen bio
scroll to top