Nieuws & Recepten

Nieske hoofdrol film BioBeurs Zwolle 20 en 21 januari

18-12-2015

18-12-15

Biologische vakbeurs, BioBeurs, in Zwolle 20 en 21 januari

Ik weet nog goed dat we voor de eerste keer op de biologische vakbeurs in Zwolle kwamen, nu ruim 4 jaar geleden. In eerste instantie voelde het voor ons vreemd en we voelden ons niet echt thuis. Op een of andere manier was de gehele sector erg onbekend en misschien ook wel ongrijpbaar voor ons. Nu voel ik me er helemaal thuis en spreekt de beurs mij aan.

Dat eerste jaar gingen we naar de beurs om kennis te maken met vooral de secundaire sector van de varkenshouderij. Wij hadden immers plannen om om te schakelen naar een biologische varkenshouderij. Jammer genoeg waren er maar enkele van dergelijke bedrijven aanwezig. Verder sprak ons op de beurs niet zoveel aan en was het voor ons misschien wel te idealistisch en/of ‘zweverig’. Het tweede jaar dat wij daar kwamen begonnen we ons er al meer thuis te voelen, wij werden immers zelf ook steeds meer biologisch, aangezien we voor die weg hadden gekozen. Hoewel dat in eerste instantie vanuit een bedrijfseconomisch oogpunt was, was het ook een houderij die bij ons paste; meer doen op het gebied van dierenwelzijn.

We gingen dus anders kijken naar de beurs en wisten ook andere stands met interesse te benaderen en te horen wat ervoor inspirerende dingen in de sector gebeuren en vooral welke mooie producten daaruit voort komen. Voor ons is het inmiddels een beurs geworden om kennis uit te wisselen met andere ondernemers, niet alleen agrarische ondernemers maar net zo goed andere schakels in de keten. Daarnaast is het voor ons een beurs om ontwikkelingen te volgen, waarbij andere sector net zo belangrijk en inspirerend zijn. En niet te vergeten is het een gezellige beurs om lekker rond te struinen en natuurlijk proeven.

Ongeveer een maand geleden was het hier een gezellige boel, een dag lang filmen om een filmpje te maken voor de BioBeurs; ik zou een ‘bio held’ zijn. Hoewel ik mezelf niet zo wil noemen, ik heb gewoon een mooi vak, heb ik hier volmondig aan mee gewerkt. Voor mij is het belangrijk dat we als biologische sector laten zien waar we mee bezig en daarmee hoe het voedsel wordt geproduceerd. Ik denk ook dat de bio beurs een mooie kans is om consumenten met de biologische sector in aanraking te laten komen. Hoewel het een vakbeurs is, is het ook een beurs waar consumenten veel kennis kunnen op doen. Zet het dus in uw agenda, BioBeurs 20 en 21 januari in de IJsselhallen in Zwolle. Zie ik u daar?

 

Promofilm met Nieske in de hoofdrol!!!!

 

footerbg
bestellen bio
scroll to top